打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新手指引-----人物

dominictsang 該用戶已被刪除
回復 支持 反對

Originally posted by dominictsang at 2006-4-19 23:41:
我之前無諗過原來女ge魔攻高D過wo,thx

係ga~
我都係聽溫的若講ga ja~
好似日本個網有寫~
回復 支持 反對

精靈使洗唔洗+血嫁--?
回復 支持 反對

我諗應該唔洗[掛]~
回復 支持 反對

Originally posted by 西柚汁 at 2006-4-18 19:43:
本身睇落唔錯,但係...

魔攻都比一般高的。

1攻1速都得,攻擊同迴避都平均。

依個都算係個唔錯的加點方法。

想全職引怪唔玩pvp可以99體。

而升級唔洗加力都得,直接加速到99 ...

魔動使
pvp: 爆速(用舊裝) 加力/智加到用到新裝~之後爆速(用新裝)咁樣加,,會唔會唔夠MP嫁???
回復 支持 反對

Originally posted by 添. at 2006-4-27 20:04:

魔動使
pvp: 爆速(用舊裝) 加力/智加到用到新裝~之後爆速(用新裝)咁樣加,,會唔會唔夠MP嫁???

不過係pvp黎講~
速度先係皇者~
回復 支持 反對

Originally posted by NEC at 2006-4-27 22:45:

不過係pvp黎講~
速度先係皇者~

咁你如果P下P下唔夠MP咁點牙?,,JA係你就算快都冇用牙..唔夠MP"...咁如果我想又夠MP打怪..又想PVP咁應該點加???
回復 支持 反對

都係戈句...
pvp係爆速的
回復 支持 反對

人•男
血比較多~防高<防都叫高,不過用佢做一般
人•女
魔攻比較高~防都高d<魔攻高,回名命都高
米古
命中同回都高~mp同魔攻魔防都比較高~不過防低,攻速高都冇講
機動靈
攻高~防比人男的高~<不過攻速冇低,同人一樣

職業分析
靈鬥士
攻高~有爆技~
配點方面
pvp: 爆速(用舊裝) 加力加到用到新裝~之後爆速(用新裝)
升lv:30至40速/爆力
      力速平加

哩個冇咩問題,不過速唔使咁高,2-3十都應該夠中,中到就得啦,之後爆力

守護劍士
防高~血多
配點方面
pvp: 爆速(用舊裝) 加力加到用到新裝~之後爆速(用新裝)
引怪:爆體

升lv:體同力冇所謂,不過同0鬥一樣,+小小速就夠
引怪:加速好d,佢又有加回技,點都好過+體,裝又唔使成日修,血係好,但冇回下下中都冇咩用
除非你d防好高啦,夠哂頂,唔係+回引得高幾級重可以

聖劍士
回都幾高~有技可以回自己血<命回比一般戰士高,同埋mp都高,不過hp就小d喇,魔攻魔防都高d
配點方面
pvp: 爆速(用舊裝) 加力加到用到新裝~之後爆速(用新裝)<爆速好用,但+力定智就睇你想用普攻定技喇
升lv:30至40速/爆力<速可以高d,+埋智,咁又回到又+到血,金本唔使休息,愈幾lv打都得,不過就冇咩普攻,一樣普攻定技,+力定智自己揀喇

魔動使
魔攻高~血小~有爆技~技勁<佢d技勁不過命中較低
配點方面
pvp: 爆速(用舊裝) 加力/智加到用到新裝~之後爆速(用新裝)<乜個個一樣咁嫁
升lv:30至40速/爆智~加小小力

pvp:佢爆智中一下秒得人,不過爆速就唔驚唔夠命中啦,不過技就廢左好多喇,未必秒到人,+速定智
智睇運氣,速睇血量
升lv:係要多d速,力可+可唔+,睇下組人爆定自引自爆

守護使
好多加自己野ge技~技平<平唔平一回事,佢魔防最高,物攻又高過魔法職業,命回就比較低
配點方面
pvp: 爆速(用舊裝) 加力/智加到用到新裝~之後爆速(用新裝)<要有命回,加番d速,之後+力,智用技佢夠mp又冇攻技,可以唔+
升lv:30至40速/力智

升lv:速可以高d,之後爆力,命回都有d,又可以回怪,又有好多+野技,爆力用劍d攻都幾勁,勁過其他魔法系,佢物攻高d麻

聖靈使
有回血技~防低~好多高lv ge會組黎爆怪<佢防都唔係好低姐,不過佢好平均,冇話咩特別勁,就有回血技
配點方面
pvp: 爆速(用舊裝) 加力/智加到用到新裝~之後爆速(用新裝)<用魔裝比較勁,+血的魔裝,所以+智都唔錯,爆速又可以回重可以回血
升lv:30至40速/力智(用舊裝可以唔洗加力)<+小小速回到怪,冇咁易比怪打中就得喇,之後如果組人爆怪咪全智囉,單升咪+力囉

銃戰士
攻速高~防低~<攻速冇高嫁- -用雙銃覺得高既話係錯覺,防低?同魔法系一樣姐,都唔算低,佢命回小魔銃小小,算高啦,攻高,用技步速快
配點方面
pvp: 爆速(用舊裝) 加力加到用到新裝~之後爆速(用新裝)<一咪爆速,再+下點用新野就得喇,哩個最全神,最岩用
      力速平加

升lv:一係引怪爆速,再+力用新野,你可以+智,+下mp同用新魔裝都ok,不過防夠5夠就唔知喇
單升既話,力多過速就得喇

魔銃使
魔攻高~攻速高~防低~pvp勁~<魔攻高,冇魔動咁高,攻加速更加唔高,物防就係最低的,命回高
配點方面
pvp: 爆速(用舊裝) 加智加到用到新裝~之後爆速(用新裝)<同銃戰一樣,講得最好,不過唔爆都win
升lv:30至40速/爆智<一係爆速引怪,一係智高過速單打

道具使
用黎合野ge職~冇咩邊方面比較勁
配點方面
引怪:爆體

冇野好講,我要黎合野的,我爆速
用黎引怪都可以+咩都得,一用合野技就冇事啦,定怪
pvp:冇咩好+,+速啦,再+下力,用金投,都幾勁

精靈使
升寵唔錯~好多幫寵ge技~有招可以回自己血
配點方面
pvp: 爆速(用舊裝) 加力/智加到用到新裝~之後爆速(用新裝)
升lv:30至40速/力智
      速智平加

+寵飽食唔錯,我全體的,佢d新技咁勁,用一用都嚇死人啦,又耐,不過升寵好用

我的小小意見
回復 支持 反對

Originally posted by hok5 at 2006-4-28 00:36:

哩個冇咩問題,不過速唔使咁高,2-3十都應該夠中,中到就得啦,之後爆力

升lv:體同力冇所謂,不過同0鬥一樣,+小小速就夠
引怪:加速好d,佢又有加回技,點都好過+體,裝又唔使成日修,血係好,但冇回下下中都冇咩 ...

多謝意見~
不過用雙銃d攻速真係高d~
回復 支持 反對