查看: 7873|回復: 46
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 1-40lv魔動心得

配點:(開始果4點加速)
                                                                                               全速(1-10lv)
1-10lv 你係覺得好好玩         (係出城既第一個森林打)                       加到35點 就全魔
11-20 你就係痛苦既開始..... (流星之河上or下游打)                           ps.你想用新裝就加15力(我用左4個鐘先20lv)
(果時,我好無知....成日買D垃圾,無曬錢)                                      唔好加體
小建議(11-20開始,一定要儲錢)
D人成日話[魔動用魔裝la]
其實,用天玄先係明志既選擇(賣廣告= =)
因為
1.你唔夠防
   (車,你可以打D低lv怪ja)←咁咪升得慢lo
2.依家要咁多魔無咩用
   (最緊要夠打)
3.你都可以用魔裝,不過你要夠防

所以天玄好緊要! 唔好俾人呃
↑講咁易咩 咁易儲錢ar  -----咁你就可以用硬皮la

p.s. 天玄=天玄上衣 天玄下衣 上
      硬皮=硬皮上衣 硬皮下皮 上=1m2 下=8k   到
    你可以試下打草貓

第1節完

21-30lv 都幾易升 (台地,星湖,星眼打) 去台地果山洞打大福(打魔影術3)
(大福果到小心D,可能D星星圍你)
由21lv 就要用38lv 先可以換裝
你21lv-24lv 去台地打釘釘
到到25lv 就打草貓 減你15-30到
你上甲就去爆星星(爆技=魔影術)
28lv! 上甲打星鳥(係星眼)
30lv就要小心la 你係最難升既時候(單升)
去打波波就減得多,打星鳥就悶,所以去打鳥人
D人話:櫻城可以去荒地 戰平喎..)_("") 千其唔好去 死左唔知咩事

ps. 其實打波波都ok既,減你40到

第2節完

31-40lv 幾易升ar(見仁見智)     (去星眼,星洞打) (爆怪最易)
33lv已經可以去星洞打星果       (上甲好D)(爆怪最易)
37lv就最好買個星保下
38lv就最好用星保上
39lv去打蟲蟲 (荒地)
40-41lv 去買赤裝一set(無錢用硬金)

第3節完

外加:
41lv以上分為有錢同冇錢之個分別
有錢的去買套赤紅/暗星/月保
之後組隊爆怪就得啦(汗..)
最緊要新手唔好賣晒d野比NPC...
精石賣比仲介人,材料賣比玩家...
因為新裝俾舊裝有D遜色,而且有部份絕左版,所以建議你地加15力

我已經走了,不過希望大家努力

有咩要改就出聲la...

新手有問題可以係到發表

[ Last edited by kendogdog on 2006-6-13 at 09:46 AM ]
回復

多謝哂bo~
我個魔動先岩岩26~
回復 支持 反對

我覺得加番少少力會比較好嚕=~=
話哂新武新裝都要掛 -~-
加力方面就慢慢加--!
咁.咁早加到21力都冇用啦--~
UM,,,魔動係要長期儲$的..= =
回復 支持 反對

但我魔動22lv就上甲打星鳥
回復 支持 反對

Originally posted by 野風* at 2006-6-12 22:54:
加力方面就慢慢加--!

我個魔動爆速bo= ="
回復 支持 反對

Originally posted by NEC at 2006-6-12 22:56:

我個魔動爆速bo= ="

11力係用黎35LV換騎SET架- -""
回復 支持 反對

Originally posted by 野風* at 2006-6-12 22:54:
加力方面就慢慢加--!

我右上方有寫既
回復 支持 反對

Originally posted by 彼得∼廷 at 2006-6-12 22:58:

11力係用黎35LV換騎SET架- -""

我諗住全部都用舊裝=0=
回復 支持 反對

對我黎講25lv一開波就要去引爆星光鳥
但係要有背,天玄

你好似冇提過背部呢樣野,其實背部+成20防係好緊要的
由其係新手一開波果時,冇錢既可以買點抽娃娃,150點7成機會最少中1個==
不過冇錢既可以慢慢save既...不過而家物價高,天玄上下左右有人收10M UP

==============

其實我覺得而家呢個時候開post教新手應該跟返新裝新武黎講
盡量唔好用舊裝舊武做藍本
最好2樣講晒啦,但而家d新手多數以新裝新武為主
舊裝舊武實在冇能力買得起

===================

最緊要新手唔好賣晒d野比NPC...
精石賣比仲介人,材料賣比玩家...
回復 支持 反對

武器係用槍,刃定好呀?
但係我覺得40刃同之前個d都冇咩用- -,加得小
50先有用咁濟- -
回復 支持 反對