打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [教學] 錄片教學-口-

Originally posted by raymondyue at 2006-8-24 01:23:
錄左之後點貼上來?

同埋點解轉rm好似短左幾秒既?

[ Last edited by raymondyue on 2006-8-24 at 01:42 AM ]

要down埋個cracked 先係完整版- -
試用版只可以轉一半- -....

放上黎- -可以用樂古上載系統-口-(如果你果個上載系統有20mb左右既話)
或者搵d可以上傳影片既網-口-
youtube 應該得掛= =不過我未開過= =
或者用foxy共享= =再貼條link上黎- -(岩岩試過- -不過對方都要有foxy先得- -)

[ Last edited by 小神 on 2006-8-24 at 04:37 PM ]
回復 支持 反對

[轉帖]
影片壓縮轉換

我是用一個簡單的轉換程式(就是因為很簡單才用),大家有其他轉換程式可自備啊!安裝執行「video131.exe」,然後將「CR」資料夾入面的東西放到「C:\Program Files\AVI MPEG Video Converter」取代原本的檔案。

使用簡介:
1. 「Open Video File」選擇你 Fraps 的錄像
2. 「Output Format」選擇你想輸出的影像格式
3. 「Save To Video File」選擇你轉換後影片的儲存位置
4. 按「Convert」鍵開始轉換
------------------>影片壓縮/轉換程式下載<------------------

影片壓縮轉換建議
影像格式選「WMV」,會是最多人看到(用 Windows 內置的 Media Player),但選擇「RM」格式影像檔會比較小,畫面文字會較為清楚,大家要自行取寫喔!

至於按 Convert 後程式會追問格式的詳細壓縮規格,大家可以自行試試哪種是你想要的質素,當然質素越高,影像檔體積會越大!

格式建議:
WMV:Video for broadband film (768Kbps)
RM:350k VBR Download 或 450k VBR Download
回復 支持 反對

都唔係好明點係樂古上載~

就算上載左,咁我打d咩Nakuz 代碼?

同埋點解我上載好耐都係load load load 既~上載咁耐ga咩? (我轉左em ga啦播)

咖啡哥牙~如果我成功左!你可唔可以開個影片區? 我做板板 =v=

[ Last edited by raymondyue on 2006-8-24 at 06:59 PM ]
回復 支持 反對

Originally posted by raymondyue at 2006-8-24 18:53:

同埋點解我上載好耐都係load load load 既~上載咁耐ga咩? (我轉左em ga啦播)

咖啡哥牙~如果我成功左!你可唔可以開個影片區? 我做板板 =v=

[[ ...

影片區的需求不大
回復 支持 反對

Originally posted by raymondyue at 2006-8-24 18:53:

[[ ...

建議另尋上載系統- -......
youtube 試下呢個- -
仲有你個影片幾大?-.-
我樂古上載空間強化左好多次先得12mb咋-.-

另外- -...就算開左影片區,都係得幾隻貓仔-口-
所以...係圖片區發放就可了- -
回復 支持 反對

Originally posted by 小神 at 2006-8-24 19:48:

建議另尋上載系統- -......
youtube 試下呢個- -
仲有你個影片幾大?-.-
我樂古上載空間強化左好多次先得12mb咋-.-

另外- -...就算開左影片區,都係得幾隻貓仔-口-
所以...係圖片區發放就可了- -

點解我有6-mb ge=口=但係小弟冇強化過囧

回番再上一樓:nakuz當然upload唔到影片啦~佢set左唔比up,一係你放係you tube再放條link上黎
再唔係去影片區睇下有冇空間比你upload lo~

Originally posted by 小神 at 2006-8-24 00:28:

你都有玩瑪奇-口-...一睇你個look就知係有米之人= =
的確- -....唔轉換係好大-口-...

你都有玩咩~其他game都係pm講@@

[ Last edited by 草帽仔 on 2006-8-24 at 08:12 PM ]
回復 支持 反對

有冇人成功upload姐 =,=
貼個l link係度啦
回復 支持 反對

回復 支持 反對

我又搞一個先= =v
回復 支持 反對

小神做左先生-口-但係唔係禁f12就錄到??

[ Last edited by 笨乂小瑜 on 2006-8-26 at 05:22 AM ]
回復 支持 反對