查看: 8041|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 星之鑰.第一章攻略大送上

星之鑰.第一章攻略大送上 呢次由我黎幫你地解決呢個史前最煩既任務啦

第一步:

首先去皇官前園搵馬克列.佢會同你講一段經文==(x5512,y8113)聽完呢個人講野再去搵梅亞麗(x5099,y7726) 聽佢講野 果時會比500經比你 佢會叫你去騎城搵一個人

第二步:
係人族男.人族女既要去騎士之城搵秋安納同佢傾計(x7404,y7551)米古族要去魔法之都搵夫亞斯(x4290,y2567)
機械人要去機械之城搵霍爾.金(x6342,y4468)亞斯人要去遺忘者之鎮搵山姆.克斯特(x4600,y1912)  同佢傾完計之後會有魔法石匙同30500經既 

第三步:
囉左魔法石匙之後 要去蘑菇山洞搵一個魔法石柱(x4976,y2432) 開左之後會有隻叫做卡羅東曼既怪 打死左佢之後有一個版封印的星之鑰部件一 打完之後要係時候返去自己既出生點搵番秋安納,夫亞斯同霍爾.金啦 問完佢地就會有6m經了

第4步:
跟住要到尼城既會議聽中搵考古學家.福澳(x4354,y5014)黎解封星之鑰啦 但係佢話要10個星之元片先可以解封 但係要一d指定怪先得呀 指定怪包括:大眼立普.土色鳥人.鳥獸人.冰花立普.冰地鳥獸同冰機動偶 打完10個之後再去搵番福澳啦 解封完左去番自己出生點果三個人囉果4件其中一件既(冇)器啦  

呢個工作係好煩的== 哂左我成個鍾做同整呢個攻略返黎-- 你地唔好白費我既心血啦>3< 如果你死圖一定要叫我呀 

多謝日貓幫我搵到機械人個npc係邊

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
反町◎笨貓 + 10 原創內容

查看全部評分

回復

全力支持!!!...好似好易咁
其實都係得個行字同打字姐= =

回復 支持 反對

- -打到咁隻手好支力呀==

回復 支持 反對

影左張騎城點知發現你已經有-3-"
回復 支持 反對

我要的是機城=____= 搵左10mins都搵唔到=____=
回復 支持 反對

我一陣得閒的話試下去搵=]
回復 支持 反對

不如得閒時一齊呢=_____=
回復 支持 反對

已經搵到了..

回復 支持 反對

勁喎日貓>< 唔該哂你呀^^ 你應該加番自己一分 樂於助人 +1分 哈哈=w=
回復 支持 反對

自己要是加到自己分我會暗地裡做xd
回復 支持 反對