查看: 1780|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [教學]**不知名的框=]

完成圖::
呢張圖本身個框框都幾令=]"
我自己本人都幾鍾意"......
雪雪叫我開post-口-"....
希望大家接受吧?!!!^0^***

STEP"
1)首先..大家要跟住之前小芷戈個疊+邊框黎整-0-!!
整完先跟落去=___="....
2)框住你想要既部份"右鍵~>反選之後禁"Q"
3)濾鏡~>像素化~>彩色半調
4)濾鏡~>畫筆描邊~>成角的線條
5)碎片
6)濾鏡~>像素化~>強化的線條
7)禁番"Q"
8)之後 del~~
完成了-w-".....

好似好多步驟咁-3-''........不過個效果都幾令...
要令相但怕煩的人係冇可能整到令圖的....
所以大家不要懶吧-0-!!!
希望大家都鍾意呢個框啦=]"
ps::我遲下會補番圖片教學...
有咩唔識可以pm我or係番呢個post問番我...
大家記得交功課呀\3/!!!

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
siu芷 + 10 教學分享

查看全部評分

回復

希希幾時教多d框比我地學-0-"...
功課遲d交-v-"""(因為去訓了-3-)
回復 支持 反對

原帖由 siu芷 於 3/10/07 00:03 發表
希希幾時教多d框比我地學-0-"...
功課遲d交-v-"""(因為去訓了-3-)

乜唔係應該係你教我地咩-口-????
其實我仲有d框係未教的呢...
不過唔知你地岩唔岩使....
-w-"....遲下or聽日會開post教雪雪整戈隻字-__-
原全諗住今日整的..不過今日好多野做-.-"....
呢個教學都係我趕出黎的-0-!!!!
ps::遲下我會+番d圖片教學比大家-0-"...
回復 支持 反對

yo...希希豬,,,我黎喇-3-
做唔到第一忝-~-!!唔緊喇!!
在此送上我的功課...自戀照一張...
登登登.....
回復 支持 反對

唔知點解覺得...
硬係同我戈張..唔多似-.-'''........
回復 支持 反對

原帖由 ‵白羽★希〃 於 3-10-2007 01:06 發表
唔知點解覺得...
硬係同我戈張..唔多似-.-'''........

我諗係數值既問題-_____-'"
仲有你果張暗d...!!
回復 支持 反對

我戈張暗d係因為我戈張外圍沒用BH"...
回復 支持 反對

其實呢..
成角的線條同強化的線條
即係咩-__-''?
可能我用既版本同希希戈個唔同吧-00-''
回復 支持 反對

原帖由 ‵白羽★希〃 於 3-10-2007 02:37 發表
我戈張暗d係因為我戈張外圍沒用BH"...

唔係牙...我沒用bh果時都比你果張光=.=!!
(p.s::係學校圖書館中-___-)
回復 支持 反對

希希.___.*效率很快喔!!
咁快又開教學-3-"..Proud 0f You xDD*
陣間先交功課-▽-"..回你第2個P0ST`,,XD
回復 支持 反對