查看: 1717|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 星之鑰.四(首部曲&二部曲)圖文教學

星之鑰.四(首部曲)

等級限制
其他限制
重做
Lv31至41
完成星之鑰•三;手持星之鑰部件三
不可以

直接41lv才做吧-____-"
因為如果你未夠41lv是可以接任
但佢都係叫你升到41lv
先再搵佢...

第一步 :
先搵尼尼亞皇城 - 塞樊堤斯(x12965 y10620)
佢叫你搵尼尼亞皇城 – 薩克(x6911 y10012)

(獲得經驗值1000)

星之鑰.四(二部曲)

等級限制
其他限制
重做
Lv41或以上
完成星之鑰•三;手持星之鑰部件三
不可以

第二步:
搵左薩克(x6911 y10012)之後
佢話部件4係隻怪到
叫你去搵冰花山谷 – 健吾(x16642 y7916)
未做冰花山谷任,而家要做啦

第三步:
搵到健吾(x16642 y7916)之後
佢要你比5個星之元件佢
佢先幫你做原始之水
不過我建議準備10個個上
因為唔係次次都叫到隻阿奇蒙爾出黎=.=|||
成個星四我覺得呢到最難..

(獲得原始之水)

第四步:
搵一棵唔同既樹用原始之水
就有機會引阿奇蒙爾出黎

(獲得星之鑰部件四)

第五步:
有部件四之後
就可以直接番去搵尼尼亞皇城 – 薩克(x6911 y10012)
同佢講完野之後
就去搵尼尼亞皇城 - 塞樊堤斯(x12965 y10620)

(獲得經驗值140,000)

最後一步:
同尼尼亞皇城 - 塞樊堤斯(x12965 y10620)講野之後就解完星四

(獲得經驗值200,000)
肆虐者、心靈之刃、賽恩萊特騎槍、安格司雙銃(四選一)

肆虐者
裝備限制沒有種族限制、沒有職業限制
能力生命+350、攻擊+464、命中+30
合成-
其他物理系武器,完成第四節星之鑰任務的獎賞,能助你繼續往後的挑戰。

賽恩萊特騎槍
能力魔攻+385、魔防+125、命中+30、迴避+10
合成-
其他遠程系單手武器,完成第四節星之鑰任務的獎賞,能助你繼續往後的挑戰。

心靈之刃
能力魔法+350、魔攻+442、意志+30
合成-
其他魔法系武器,完成第四節星之鑰任務的獎賞,能助你繼續往後的挑戰。

安格司雙銃
能力攻擊+391、防禦+176、命中+30、迴避+10
合成-
其他遠程系雙手武器,完成第四節星之鑰任務的獎賞,能助你繼續往後的挑戰。

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
反町◎笨貓 + 20

查看全部評分

回復

thx~樓主,,雖然我都做完了~''~
我兩隻ac都係第二次就召到隻王了-0-
其實都唔係好難做,,只係好多人都好無品,,
唔打星件,,走去果點度等搶人王而已~
回復 支持 反對

回復 #2 pollychu220 的帖子

我要召三次先召到
d人5個星件都唔打-___-"
回復 支持 反對

佢話做水要時間= =即係等幾耐
回復 支持 反對

唔洗等架
你一比果件佢
佢就比左你
你直接去做下一步就得
回復 支持 反對

教多D啦教多D啦.
最好咩任都教
回復 支持 反對

星之鑰最正果樣野係揸星之鑰任既30lv杖,仲可以用埋盾,平時果d尼武係唔得ge,So唔錯唔錯:lol
回復 支持 反對

回復 #6 terry951021 的帖子

例如呢?
同埋好多任係置頂post都有-0-''
仲有d咩任可以教~''~ (除左1lv果d無聊任>/\<)
回復 支持 反對

啊∼很多謝樓主的教學∼
一定可以幫到很多人呢!
最好說說打阿奇蒙爾的技巧
因為喵打他的時候被彈了第二個地方
喵還以為是bug呢!
回復 支持 反對

回復 #9 月櫻※葉 的帖子

我打第一次個時都係咁
都唔知點解
只可以重新再打過
回復 支持 反對