查看: 3066|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] [教學]*彩bh╭ =]"

唔好意思牙...>__<
之前應成左d人話開教學..但我上個月唔係好得閒..
so而家先開>____<*`請見諒=/\=....

對對對對對對對對不起-~~~~~~~~~~-"...

這是...一個彩bh*`的教學*3*...

em...係因為我簽名圖"有一張圖係..有彩bh的=]"
so"...fd子都問我點整...
而都有d人話想學...so我整左呢個教學出黎=3=''

為防大家睇唔明..or想睇戈陣死圖...
我會文字+圖教學=]"
教得唔好請多多見諒=/\=!!!!!!!!!
唔明可以問的^^..pm我...or 呢樹留cm問我啦~
歡迎問問題啊-3-'''不過...我唔一定識答...
識既會盡答=)"

好...廢話講完....教下點整了=]"

Step"*******
1`*)開ps"...之後開你想整既圖=)

2`*)圖層>>新建>>圖層"

3`*)禁確定 {ps::我覺得個透明度教細小小會令d"..不過...教唔教由得你地啦*v*"}
之後就應該變左咁...

4`*)係右下戈樹...禁番新開戈個圖層"之後禁個好似f字既野

5`*)簡漸變疊加

6`*)禁個箭咀"

7`*)禁彩色=]" ps::2個都得-3-*

8`*) 之後就簡番你想印既bh"~~~

咁就得架啦=]"
em"....如果覺得唔係好岩效果既...咁就開番個漸變戈個野出黎-0-  教下角度同縮放咁啦=   ="...

完成圖::

希望有hw睇啦:]"

不可轉貼`*******!!!!!!!!

ps:其實係可以印左bh先整6同7...咁樣就可以教到位
但如果你想唔照住個比例既彩色咁就要開多幾個圖層整啦*w*

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
siu芷 + 8 精品文章

查看全部評分

回復

終於有新野學- -...!
功課遲下交-口-!!
回復 支持 反對

wa"...小芷都好快下wo...
我開左冇耐咋.____."
ok-3333-冇問題"....
回復 支持 反對

你個教學終於出世了-~-"
等得好苦呢-0-
功課後補=3="
{{做唔到No.1=~=}}

回復 支持 反對

e -v-
好耐冇見過人p0st新教學xD,,
得閒整下先..
同埋樓主..
系應承..吾系應成.. xD.. 提點而已=0=沒別的意思
回復 支持 反對

Oh yes! >v<"
終於開新教學了-3-`*
(我就是那個追債佬-v-..係咁叫希希開教學..嘻")
但我發現左第2個方法.___."
雖則冇咁靚‥但都整到彩BH..'
功課遲點交*.*..趕住做學校功課xDD"
回復 支持 反對

>3<thz
但係唔知開咩程式=3=幫幫手...

我仲有一個問題,相框點做嫁T^T
回復 支持 反對

原帖由 〝*啊☆羽﹏ 於 18-12-2007 17:20 發表
>3<thz
但係唔知開咩程式=3=幫幫手...

我仲有一個問題,相框點做嫁T^T

用photoshop7.0整的=[]=!!

至於d框呢-0-"其實佢都有開過教整框既教學''
你禁去精華睇下就會見到d教整框既教學了-3-"
{{學完要記得交功課喎-0-}}
回復 支持 反對

↑功課是也*ˇ*"..
好求其整的 -3-"..所以唔多靚..'
勿怪 -~-!" x)

ps: 我幾鍾意呀仔個簽名-3-"
個景幾靚=]"..但如果可以突出番隻米古就Very Good Na .___.v
蝶翼是衰仔送比你吧-v-xD"..

回復 支持 反對

原帖由 笨雪豬〞 於 17/12/07 20:03 發表
你個教學終於出世了-~-"
等得好苦呢-0-
功課後補=3="
{{做唔到No.1=~=}}

-3-但我係第一個話你知我開左教學呢x]

原帖由 小夜* 於 18/12/07 00:56 發表
e -v-
好耐冇見過人p0st新教學xD,,
得閒整下先..
同埋樓主..
系應承..吾系應成.. xD.. 提點而已=0=沒別的意思

嘻-v-"*`
得閒就整下啦=3='''
,不過唔知大家明唔明我講咩/~\"..
ps::佢地睇得明咪得lo=3="`
不過都多謝你...真係睇晒我打既野XD

原帖由 `小鼠§﹡ 於 18/12/07 07:22 發表
Oh yes! >v

-3-整左啦~~~

原帖由 〝*啊☆羽﹏ 於 18/12/07 17:20 發表
>3

ps7"...貼圖區頂置有的=]"
有好多教學架樂古=]"
我都開左幾個-3-''....仲有其他人都開左好多架!!
快d睇完...交d貨出黎啦x]!!

原帖由 笨雪豬〞 於 18/12/07 17:48 發表

用photoshop7.0整的=[]=!!

至於d框呢-0-"其實佢都有開過教整框既教學''
你禁去精華睇下就會見到d教整框既教學了-3-"
{{學完要記得交功課喎-0-}}

唔該雪雪顧問幫我回答佢既問題*3*

原帖由 `小鼠§﹡ 於 18/12/07 21:52 發表

↑功課是也*ˇ*"..
好求其整的 -3-"..所以唔多靚..'
勿怪 -~-!" x)

ps: 我幾鍾意呀仔個簽名-3-"
個景幾靚=]"..但如果可以突出番隻米古就 ...

個彩好似唔係好彩咁wo"...定一話..透明太多呢-3-''
因為我見唔到紫色-=__="

回復 支持 反對