打印 上一主題 下一主題
收起左側

重讀既朋友,你地打算幾時開始溫書?

原帖由 [S]fddice 於 14-8-2008 07:02 發表

如果你係08CE個屆講先差唔多

可能人地失手呢一o一
咁..佢咪重讀lor ..._..[[tk_17]]

唉!....肯勤力番..未遲既~p~"
[[mg_1_42]]
回復 支持 反對

原帖由 fungsungpan 於 13-8-2008 23:30 發表
我都重讀-.-12分 full cert..試過搵學校/.\....無我既科.....只好重讀....傷心死...原校收哂12-13分既人..都唔收我...操行b+ /b+    只怪我唔識D 負責中六既老C.....算..原校repeat

已家溫緊..由歷史開始(就到西方 ...

你好似怪錯了事情
若然不是 你應該快d去識佢地 而唔係溫書
回復 支持 反對

原帖由 fungsungpan 於 13-8-2008 23:30 發表
我都重讀-.-12分 full cert..試過搵學校/.\....無我既科.....只好重讀....傷心死...原校收哂12-13分既人..都唔收我...操行b+ /b+    只怪我唔識D 負責中六既老C.....算..原校repeat

已家溫緊..由歷史開始(就到西方 ...

樓上果位講得冇錯
full cert唔係大哂
你有冇一D突出既科目(拎a,b...c唔算)
或者中英文呢類高分(lv4以上)
如果唔係
求其通街d人都有2C3D呢d result
中英文都要你lv3先得- -

repeat咪算好
操好d中英文
中英文你冇lv3或以上
就算出到去找school都係食塵
(今年有好多呢D人)
宜家好多學校都著重中英文

我操行夠a啦,,b+算乜:lol
你大把同學都有

回復 支持 反對

我諗住開左學先溫,,,唔知遲唔遲得制-.-??
回復 支持 反對

其實repeat辛苦係邊[[tk_30]]
都係做番同樣中5 d野...仲要咁多時間比你專心一意去搞wor
回復 支持 反對

都就快開學,早少少準備始終都比較好d
回復 支持 反對

我記得老師話,想入大學,一定要有幾科特別出色
科科都平均拎D係無用
就算有E,但只要谷到2個A/B,咁入大學機會大d
回復 支持 反對

原帖由 [S]fddice 於 14-8-2008 15:36 發表

樓上果位講得冇錯
full cert唔係大哂
你有冇一D突出既科目(拎a,b...c唔算)
或者中英文呢類高分(lv4以上)
如果唔係
求其通街d人都有2C3D呢d result
中英文都要你lv3先得- -

repeat咪算好
操好d中英文
...

-.- ......我唔講詳細ja....咁我見到中英lv2..都升到...咁知佢係有老c幫手...幫左幾個12..中英lv2..既人上左中6..我只係咁講ja
無其他意思   同我無怪錯人-.-  我怪自己唔夠勤力 -.- -.-"[[mg_1_63]]
你問我有冇突出既科目-.- 得一科"..."...玲b
中英一o一.lv2 -.-"..係廢左d 一o一... 下年努力
我間學校係玲操行a ,,,,無咩大可能 ...當然有 但應該要接近唔講野-.-"...

加上 我主要 唔係想講我點慘-.-"但樓主你講到我好似想講自己點慘..之後你走黎串我-.-"///
但係我主要想講我..試過搵學校..唔掂 就REPEAT 左 一O一...同之後都係關於幾時溫書既野==

係要早d準備..唸緊點搞好英文 .o.  ...有冇指教"?

回復 支持 反對

我而家日日都記生字,同埋做閱讀理解,做左一個星期,都有d明顯既進步。不過聆聽係我最唔掂既一項,唔知點算好
回復 支持 反對

用外人的身份去學英文係唔得ge[[tk_11]]
回復 支持 反對