打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] ✚主角改檔方法及大量檔名分享、附加四聖效果改檔方法✚

呢個方法係由某論壇轉貼過黎:

先比張效果圖大家睇先

EffectEnchantWeapon1 白銀武! u, m7 D3 x& s; y
EffectEnchantWeapon2 綠書武( u/ X; ^5 m. ?- o- [. p1 A1 p
EffectEnchantWeapon3 紅書武
EffectEnchantWeapon4 四聖武

以上檔案所在路徑  ...Gersang\Online\GameSpr\effect

方法更加簡單快捷,將你想改的兩個檔名分別複製去新資料夾備份
然後將檔名對調,放返入effect  file , 就完成
當然唔對調都得,將綠書武的檔名覆蓋係四聖武檔名上就可以

[個人感覺]
但對調有個好處,假設你係紅書武, 鬼仙刀/鬼五連等,如果你唔對調檔名,就會出現成街都係四聖,會好怪
而對調之後,原本用四聖武既人就會變返紅書武效果(藍光) ,咁就會平衡返

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

岩岩發現左右手相對的
MALFAC04 - 武勇甲左手
MARFAC04 - 武勇甲右手

只係L = left同R = right 唔同~~ 咁方便得多-@@-
曹鐵 發表於 23-1-2010 14:34

恩@@衫袖都應該系相對的
回復 支持 反對

1轉武都有
咁西利既@@
回復 支持 反對

直接叫我法西門吧== 唔好叫我hayhk2006
仲有加埋0x00000135解決方法吧 因為好多人都冇net framework而開唔到個程式的
spr writer我得閒可能會寫埋落去
回復 支持 反對

點解冇台女空頭
回復 支持 反對

直接叫我法西門吧== 唔好叫我hayhk2006
仲有加埋0x00000135解決方法吧 因為好多人都冇net framework而開唔到個程式的
spr writer我得閒可能會寫埋落去
hayhk2006 發表於 23-1-2010 15:21

哈哈,,好的
我打埋檔名再加@@..

點解冇台女空頭
JACKY96913 發表於 23-1-2010 15:29

因為未寫到女角檔名, 你可以開程式搵搵先-__-
回復 支持 反對

姐係所改都係裝備個類?
回復 支持 反對

問野問野:
MAHETD01 - 台灣男頭(空頭)     有9個檔
MAHETD70 - 台灣一轉男頭(空頭)  有11個檔
點改???
仲有仲有
我將麻布平服既左右手改左做惡甲
咁上身係點改?同埋下身
回復 支持 反對