收起左側

有意讓彩虹重生的玩家們!!團結我地既希望重燃彩虹之夢!!

好哇
回復 支持 反對

彩虹冒險,曾經是我的家,現在卻消失得無影無蹤
我只是想取回自己的家!

而你們代理彩虹冒險,這就是尋找我們家的唯一途徑!
回復 支持 反對

我支持 by死神張

呢隻game我好細個就開始玩架啦 但係就汁左 我真係好想玩返 希望可以重開!
回復 支持 反對

SUPPORT!!!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

good!!!!!!!!
回復 支持 反對

千言萬語, 難以細訴台彩給我的美麗
即使機會渺茫, 但永遠都會支持台彩.

ID: 心淡
回復 支持 反對

快到2011年啦,我諗我都唔可以再等,因為我都頹廢左三年,
至彩虹冒險倒閉左果陣時,我心諗,有咩可能呀,無啦啦點解會咁架,開頭我真係唔信,以為係封測咁簡單
誰知,我進入樂古裹面,你地一個二個同我一樣都起左疑心,相信,玩左咁多年彩左冒險,大家既心都係一樣
(,會唔會真係.......) 大家既心果然一樣,因此大家都係知音人,諗既野都不出大家諗既野,
在2008年7月倒閉,
我知,我有眼睇既,彩虹玩家,幾千個,黎左樂古到,我好欣賞每一位樓主的做法,
十分偉大,但係我既心情導致讀書成績一落千丈,
我有一次發言係樂古到架,(拳王∞洛奇)
成績問題,家人關係不和,搞到電腦冇得開2年多啦
我今次番黎,係想完成我既夢想(彩虹冒險)沒什麼不可能的2010年再度創造鬼跡)
你地都知,我既做法,難聽D,低能,ON ON地,
冇辦法,2008年最後一次商議,你地之後都冇再發表過
唔通坐係到 等人地喂你食咩
心情固然人人有不同,激昂,低落,頹廢,不同既心情 我都試過
冇錯,你地都一樣,有段時間,任何人都會忘記彩虹冒險既存在,
我都會,有時真係好想再創高昂,...........................
我既夢想真係好簡單,你地既回應,唔知道可唔可以再做((彩虹冒險)沒什麼不可能的2010年再度創造鬼跡))
彩虹ac:拳王∞洛奇
樂古ac:拳王x洛奇
沒什麼不可能的,有可能的不是從口而來,而是從手而來,做人如彩虹,彩虹如成長,成長中也有彩虹
我的心聲:
    我的心情也沒什麼偉大的,如未能講出來,終屈成苦,
果日放學一如既住.番到屋企都係咁,鞋都未除就開電腦,好多野都估唔到既
就係,正在封測???連續幾日,出左事啦,冇理由會咁
到樂古,我諗你地都係,........................
未確實係唔係倒閉時,有d人話咩台灣打風,地震等,..........
我既心情見到你地咁講都好 d
e+知道你地咁講都係唔想搞大姐,
等自己都好過d
真正倒閉既時侯,桌面既彩虹冒險我都仲未刪除,因為我知道彩虹玩家你地一定有咩辦法
誰知,直到e+,每一日我既心聲我蓄住蓄住,
五年級,岩岩先玩彩虹冒險,on居居咁日日放學都係玩
唔識玩到識,低裝玩到勁裝.
不知不覺,彩虹冒險都離開我地幾年啦
人地話(三歲定8十),彩虹冒險.........................
即使彩虹冒險可以係我面前從頭再黎.我既心都唔會變
開頭玩既時候,覺得呢隻game太難玩,點知咪好快又上手
玩緊果幾年,我的確成長左,彩虹冒險係我地另一個家庭,一個童真,可爰的世界,彩虹冒險每一個角色
我地就好似同佢地一齊,簡單一句,好開心,彩虹冒險真係一個好好,好好既online
我都知全港百分之95都覺得彩虹好無聊,
其餘既5%就我地彩虹鬥士,可以玩埋一齊,就己經係知音人啦,每次諗番去個心好酸.冇得形容
好多野我都記得,
風女CS..係風場對住河玩,一係用 弓一係用杖,
有 D人好9架,見人就快死,沖過去秒.
不過都係一件好好既事
無限擒王,熱門焦點.9得黎有D人玩LAG機,...........
點都好,都係一個大家庭
交流裹面,我睇到好多人招募家庭成員等,以後就互相稱呼,
以前好唔好既就係香港人成日同台灣人嘈,包括我啦.............
不過E+彩虹倒閉又係台灣人對我地港人道歉,我地港人有時都幾慚愧下架.
諗起以前,我地港人成日罵台灣人咩台狗,,,
但係都可以感受到個溫暖
E+有時望下個電腦,彩虹都冇埋,我唔知點呀
就係一個協議,我地一個二個都冇得玩呀,都唔知點解冇人出黎接應彩虹,
我知彩虹係超少人玩,但係我地港人同台灣人  都係人姐,我地大家立場一樣
呢場仗我地輸得好慘........
可以有彩虹既,咩ONLINE都冇用,我銘記於心
井唔係裝999既問題,唔係點數既問題.只係多年感情既問題
家下中4啦,風風雨雨都平啦.由低裝玩到999.
記得我親手合過土弓7
其他都係用卡收
每次一開彩虹,就好似帶有童年既FEEL好既ONLINE
每日望下自己既裝都夠滿足,我既朋友都多不勝數,E+都唔見晒啦
所以幫人定幫自己都好
我有個朋友叫(你係幽靈),你地可唔可以幫我搵下佢,同佢咁多年感情,忘不了的
我的FACEBOOK.HokYinJeff
yahoomail:jeff1c30@yahoo.com.hk
樂古ID:拳王x洛奇
彩虹IDyu986yu)/(拳王∞洛奇)
直到e+個心 好似有谷氣係到
盡在不言中
回復 支持 反對

彩虹重生彩虹重生彩虹重生彩虹重生彩虹重生彩虹重生
回復 支持 反對

六個字:一生最愛遊戲                  
彩虹帶俾我好多美好既回憶同友誼~
好懷念大廳個首音樂~
ID:冇裝騎士
回復 支持 反對

永遠支持彩虹重開~~~
回復 支持 反對